Interim Management is een tijdelijke voorziening op het gebied van management. Dat kan zijn op het gebied van algemeen management, verandermanagement of projectmanagement. Bij interimopdrachten zien we deze gebieden elkaar vaak overlappen. Door een uitgebreide intake stemmen we samen met u af welke doelstellingen en resultaten er moeten en kunnen worden gerealiseerd. .

Na een ruime ervaring in diverse organisaties, zowel profit als non-profit met vooral korte en doelgerichte interventies richten we ons met name op interim-opdrachten in het Voortgezet Onderwijs en het Middelbaar Beroepsonderwijs (MBO).

Vooraf wordt een concrete doelstelling en termijn vastgesteld. Door een heldere en doelgerichte manier van communiceren en handelen zullen de gewenste doelstellingen worden gerealiseerd. Elk traject kent een uitgebreide intake waarin we samen met u tot een maatwerkoplossing en een heldere doelstelling komen.

Interim Management is een tijdelijke voorziening op het gebied van management . In de praktijk onderscheiden we een aantal opdrachten voor interim management die elkaar vaak (deels) overlappen.

  • Algemeen management of bestuur: de tijdelijke waarneming van een directie- of managementfunctie met verantwoordelijkheid voor (een deel van) de organisatie.
  • Verandermanagement: de interim-manager krijgt een specifieke opdracht om een verandering te realiseren, bijvoorbeeld een nieuwe onderwijsconcept een nieuwe structuur of cultuur.
  • Project- of programma management; de interim-manager wordt vanwege zijn specifieke kennis en vaardigheden tijdelijk toegevoegd aan het managementteam of de directie om een specifieke klus te klaren.

In principe worden opdrachten voor minimaal 3 maanden en maximaal 12 maanden aangegaan